Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

Kunstendag voor Kinderen

'Stadsdromen' - Workshop met kinderen
Zondag
15.11 2015
14:00

Met de steun van:

Voor de derde maal organiseren we een workshop naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst.

Voor de derde maal organiseert Archipel een workshop naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Dat kunst, architectuur en ruimtelijke ordening deel uitmaakt van de leefwereld van kinderen en jongeren is evident. Toch wordt hier slechts sporadisch op een bewuste manier op ingegaan. Archipel knutselt een hele namiddag met kinderen (en hun ouders) binnen het thema van bewustwording van ruimte, duurzaamheid, recyclage, … en beleefde reeds twee heerlijke namiddagen.

Hoe ziet jouw droomstad eruit?
Is het een doolhof vol pittoreske huisjes en iglo’s? Wil je op elke straathoek ijsjes kunnen eten? Zolang de straten maar breed genoeg zijn voor de prins op het witte paard! Zou je een gigantisch paleis in het midden zetten?
DE leukste manier om een dag met de kinderen te spenderen is ongetwijfeld samen aan het knutselen gaan. Met oneindig veel karton als bouwstof krijgen de kinderen welgeteld één namiddag om de stad van hun dromen uit te denken en waar te maken. Grote mensen mogen stiekem een handje toesteken, maar de kinderen zijn baas over het ontwerp! Onder de professionele begeleiding van Hujo-animatoren beleven de kinderen een keitoffe namiddag waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Hujo wa’s da? Hujo is een eigenzinnige jeugdvereniging die kinderen en jongeren uitdaagt om nieuwsgierig en kritisch naar de wereld te kijken. Naast de vele vakanties, vormingen voor jeugdwerkers, activiteiten en thematische acties organiseert Hujo op maat van verschillende leeftijden professionele recyclage, upcycling en fix-it-yourself workshops. Duurzaamheid en respect voor mens en milieu staan hier centraal!