Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Office KGDVS

DOUBLES
Donderdag
17.12 2015
20:30
Auditorium Quetelet

In samenwerking met:

Met de steun van:

Dit Brussels bureau, in 2002 opgericht door Kersten Geers en David Van Severen, won onlangs in Lausanne de wedstrijd om het omroepgebouw van de Zwitserse radio en televisie te bouwen.

Het werkjaar wordt afgesloten met een lezing over eigen werk door Office kgdvs. Dit Brussels bureau, in 2002 opgericht door Kersten Geers en David Van Severen, won onlangs in Lausanne de wedstrijd om het omroepgebouw van de Zwitserse radio en televisie te bouwen. Voor de associatie werkte David bij XDGA en Kersten bij Neutelings-Riedijk Architects. Het parcours dat ze aflegden, is indrukwekkend. Het bureau won enkele belangrijke internationale wedstrijden, een nieuwe administratieve hoofdstad in Zuid-Korea en een grensovergang tussen Mexico en de VS. In 2008 vertegenwoordigde Office kgdvs België op de elfde Architectuurbiënnale van Venetië, na een wedstrijd tussen 13 jonge Belgische bureaus. Ook werden ze uitgenodigd door Herzog & de Meuron en Ai Weiwei om deel te nemen aan het Ordos 100-project in China. Hun eerste solotentoonstelling ‘Seven Rooms’ vond in 2009 plaats in deSingel. Office kgdvs werd door Kazuyo Sejima uitgenodigd om deel te nemen aan de twaalfde Architectuurbiënnale van Venetië. Hun project ‘garden pavilion’ werd bekroond met de Zilveren leeuw voor het meest beloftevolle jonge bureau. De projecten van Office kgdvs zijn steeds directe en precieze, ruimtelijk relevante ingrepen. De architectuur ervan mikt op de fenomenologische ervaring, los van het programma dat een gebouw incorporeert.