Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Alfredo Häberli (AR)

Over eigen werk
Maandag
05.12 2016
20:00

In samenwerking met:

Met de steun van:

Häberli slaagt erin om traditie en innovatie, vreugde en energie in zijn ontwerpen te verenigen en zijn werk is sterk beïnvloed door zijn vroege jeugd in Argentinië evenals zijn nieuwsgierigheid en studies in het dagelijks leven.

In 2015 richtten de vakgroep Design en Vormgeving van KASK / School of Arts Gent en The Maarten Van Severen Foundation de leerstoel Maarten Van Severen (MVSC) op met de bedoeling de actuele betekenis van het werk van de ontwerper uit te dragen. Jaarlijks geeft een autoriteit uit de wereld van het design, die affiniteit heeft met het werk van Maarten Van Severen, een lezing en een masterclass. Elke editie van de leerstoel krijgt haar neerslag in een cahier. Erwan Bouroullec nam de geslaagde eerste editie voor zijn rekening. In 2016 is de eer aan Alfredo Häberli.

Alfredo Häberli werd geboren in Buenos Aires, Argentinië, in 1964. Hij verhuisde naar Zwitserland in 1977 en studeerde in 1991 cum laude af in Industrieel Ontwerpen aan de Höhere Schule für Gestaltung in Zürich. Vandaag de dag is hij een internationaal gevestigde ontwerper en werkt hij voor een aantal van de toonaangevende bedrijven van de internationale ontwerp-industrie, zoals Alias, BD Barcelona, BMW, Camper, FSB, Georg Jensen, Iittala, Kvadrat, Luceplan, Moroso, Schiffini en Vitra. Hij slaagt erin om traditie en innovatie, vreugde en energie in zijn ontwerpen te verenigen en zijn werk is sterk beïnvloed door zijn vroege jeugd in Argentinië evenals zijn nieuwsgierigheid en studies in het dagelijks leven. De resultaten tonen werk met een sterke expressie en emotionaliteit. In zijn lezing zal Alfredo Häberli reflecteren zowel over zijn eigen werk als over de raakvlakken tussen zijn werk en dat van Maarten van Severen.

Tentoonstelling
In het kader van de Maarten Van Severen Chair (MVSC) toont Design museum Gent de tentoonstelling ‘Maarten Van Severen & Co. Op ontwerpers, kunstenaars en makers’. Deze tentoonstelling verbindt Van Severen ontwerpen met die van anderen, over generaties en nationaliteiten. De scenografie is ontworpen door Robbrecht en Daem architecten.

Publicatie
Iedere Chair editie zal vergezeld gaan van een boekje uitgegeven door Art Paper Editions. De eerste editie, MVSC01 Erwan Bouroullec, is te koop bij artpapereditions of na lezing Alfredo Häberli’s op 5 december.