Archipel

Beleef architectuur!

Varia

Kunstendag voor kinderen

Creatief omgaan met ruimte

De derde zondag van november organiseert Archipel voor de vijfde maal een workshop naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen.
Het wordt om twee redenen een heel bijzonder evenement dit jaar. Vooreerst werkt Archipel voor de organisatie van de workshop samen met ABC (Art Basics for Children), een kunstcollectief uit Brussel.

Én daarbovenop mogen we van UGent de schitterende Henry Van de Velde-zaal van de Gentse boekentoren gebruiken als locatie voor de workshop! Het is heel uitzonderlijk dat deze met zorg gerestaureerde locatie opengesteld wordt voor het publiek … het wordt dus zeker een heel inspirerende architectuurworkshop voor de kinderen en hun begeleiders in deze Gentse architectuurparel!

Op kinderkunstendag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Dat kunst, architectuur en ruimtelijke ordening deel uitmaakt van de leefwereld van kinderen en jongeren is evident. Toch wordt hier slechts sporadisch aandacht aan gegeven. Archipel neemt kinderen mee op ontdekkingstocht binnen een gekend gebouw. Kinderen zijn heel ontvankelijk voor inzichten in onze omgevingsruimte.
Hoe ervaren kinderen architecturale ruimten? Archipel en ABC begeleiden hen graag in hun ervaring!
Schrijf je in voor deze heerlijke en boeiende dag!

Varia

Wanneer?

zo 18 november 2018 14:00

Waar?

Boekentoren - Henry Van de Velde-zaal
Sint-Hubertusstraat 8
9000 Gent

Publicaties


In samenwerking met:

:

Met de steun van: