Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

Kunstendag voor Kinderen

Een wereldreis op zoek naar gebouwen, bouw je eigen wereldgebouw!

Voor de zevende maal organiseert Archipel een workshop met kinderen, papa’s en mama’s naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Bij ons ook de kunst van architectuur.

Archipel organiseert voor de zevende maal een workshop naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen.
Op die dag kunnen families met kinderen 6 tot 12 jaar hun eigen wereldgebouw maken.
Dat kunst, architectuur en ruimtelijke ordening deel uitmaakt van de leefwereld van kinderen en jongeren is evident. Toch wordt hier slechts sporadisch op een bewuste manier op ingegaan.

Tijdens de workshop van Archipel gaat Marjan van Breugel op wereldreis. Elk gebouw draagt een verhaal in zich en staat op een plek waar het een geschiedenis heeft. De bijzondere gebouwen die ze samen met de kinderen tegenkomt, zullen als inspiratiebron dienen om zelf aan de slag te gaan tijdens de workshop.
Daarbij zijn recycle materialen, die ook een verhaal in zich dragen, tegenwoordig belangrijke grondstoffen voor een nieuw product of bouwwerk.

Op het einde van de dag is de expositie met het werk van de kinderen klaar!