Archipel

Beleef architectuur!

Varia

Kunstendag voor Kinderen

We redden onze planeet: creatief omgaan met bestaand materiaal

Archipel organiseert voor de zevende maal een workshop naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen.
Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst.
Dat kunst, architectuur en ruimtelijke ordening deel uitmaakt van de leefwereld van kinderen en jongeren is evident. Toch wordt hier slechts sporadisch op een bewuste manier op ingegaan.

Kinderen van nu zullen hun hele leven te maken krijgen met energie, milieu en duurzaamheidsvraagstukken. We bouwen samen met de kinderen een eigen fantasie stad, door gebruik van recycle materialen als toekomstige belangrijke grondstoffen! Kinderen bouwen huizen, flats, kantoren, fabrieken, wegen, bruggen en tunnels met afvalmaterialen van plastic, elektronische apparaten, karton, oude lappen, draad, touw, verpakkingsmaterialen etc. Hundertwasser, Gaudi, Erik Sep en andere kunstenaars dienen als inspiratiebron. Een dol avontuur van 14u tot 17u! Handen uit de mouwen!

Deze workshop wordt geleid door de Nederlandse kunstenares Marjan van Breugel. Zij organiseert vaak workshops met kinderen, en liefst met recyclagematerialen!

In deze workshop kijken kinderen naar verschillende bijzondere bouwwerken van diverse architecten en kunstenaars, bij wie ze hun fantasie halen om een eigen bouwwerk met ongebruikelijke materialen te maken!
Hierbij denken kinderen na over hergebruik en krijgen inzicht in het nut daarvan. Ze werken samen en leren respect voor elkaars idee├źn.

Op het einde van de dag is de expositie met het werk van de kinderen klaar!

Varia

Wanneer?

zo 17 november 2019 14:00

Waar?

De Broederij, Standaertsite 1, Hilarius Bertolfstraat
9050 Gent (Ledeberg)

Hoe betalen?

Toegang tot de workshop is gratis.
Inschrijven VERPLICHT
De inschrijvingen zijn beperkt tot
50 kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Geef je ook de naam en leeftijd van de deelnemertjes door?

Snel zijn is de boodschap!

Publicaties


Met de steun van: