Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

Go Hasegawa (JP) Bridging the gap

Over eigen werk

Go Hasegawa (1977) heeft de architectuurwereld verbaasd met de wijze waarop hij binnen- en buitenruimte met elkaar laat samensmelten. Go Hasegawa streeft steeds naar nieuwe mogelijkheden en relaties tussen diverse items en wil steeds nieuwe verbindingen leggen. In zijn ontwerpproces denkt Hasegawa in architecturale elementen – zoals de zolder, de binnenplaats, het terras, de vloer, enz. Hij voelt zich aangetrokken tot deze archetype elementen omdat ze anoniem zijn en een lange geschiedenis kennen. Hasegawa gelooft dat het uitpuren van het architecturale element een kans biedt om dicht bij het leven van de mens te staan. In zijn projecten gaat hij op zoek naar een nieuw beeld van het leven door de verhouding van deze architecturale elementen te beheersen.

Go Hasegawa behaalde in 2002 een Master of Engineering diploma aan het Tokyo Institute of Technology en werkte bij Taira Nishizawa Architects voordat hij Go Hasegawa & Associates oprichtte in 2005. Hij doceerde aan het Tokyo Institute of Technology, de Academy of Architecture van Mendrisio, de Oslo School of Architecture and Design, UCLA en GSD Harvard. In 2015 promoveerde hij in Engineering aan het Tokyo Institute of Technology. Hij brengt een lezing onder de titel ‘Bridging the gap’.

Dit event valt onder de noemer ‘Cultureel geheugen als palimpsest’. Niko is hoofdsponsor van Archipel en bestaat 100 jaar. Samen met A+, Bozar en Niko nodigt Archipel deze vooraanstaande internationale architect uit om dit jubileum met schitterende architectuur te vieren. Een toparchitect uit Japan. Hoe de eeuwenoude Japanse traditie deelt uitmaakt van het collectieve geheugen en de opvoeding, de beeldvorming, de visie van deze architect tekent. Als palimpsest van het geheugen kijken we hoe deze architect – bewust en/of onbewust – cultureel gedragen ontwerpbeslissingen hanteert in een rijk gevarieerd oeuvre.

Lezing

Wanneer?

di 19 november 2019 20:00

Waar?

BOZAR
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

In samenwerking met:


Met de steun van: