Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Gedeeld BXL partagée

How will we live together?
01.10 02.10
Brussel

 

Met de steun van:

Archipel gaat op pad, te voet of met de fiets, om architectuurparels in de Vlaamse steden te ontdekken. Samen op pad!

Ivan Put

Dit najaar strijkt Archipel neer in Brussel. Gedurende twee dagen bezoeken we een selectie boeiende projecten waarbij architecten en urbanisten de uitdagingen van wonen, werken en ontspannen in een hedendaagse metropool aangaan. De gebouwen en publieke ruimte die we met de fiets bezoeken, omvatten initiatieven van zowel de overheid als geëngageerde burgers, maar elk vormen ze een schakel in de bruisende stad van de toekomst.

Naast de recente grootschalige ontwikkelingen rond Tour & Taxis, komen er ook verschillende punctuele interventies aan bod; projecten zoals het inspirerende ABC-huis, het verborgen Zennepark, een uniek woonproject aan Poincaré, het Bronx theater en een architectenbureau in Molenbeek. Tijdens de begeleide fietstocht worden er toelichtingen door architecten en gebruikers gegeven.

Inschrijvingen voor deze tweedaagse fietstocht starten op 1 september. Schrijf je vandaag nog in op de Archipel nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze andere interessante activiteiten.