Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

Architectuurplatform Gent

Uitreiking Architectuurprijs Gent, lancering architectuurkaart Gent
Zondag
17.10
Gent

 

In samenwerking met:

Met de steun van:

Gent reikt voor de eerste maal een architectuurprijs uit! Het recent opgerichte Architectuurplatform Gent koppelt hieraan een feestelijke gebeurtenis.

In het kader van de Dag van de Architectuur.

Arnout Fonck

Gent heeft als stad de eigenzinnigheid, het potentieel en de nodige kritische massa om de culturele rol van de hedendaagse architectuur lokaal en internationaal uit te dragen. In 2021 wordt de Architectuurprijs Gent voor de eerste maal georganiseerd. Deze prijs dient als instrument om de kwaliteit van de gebouwde en geleefde stad verder te stimuleren. De prijs positioneert de stad Gent breder en verhoogt de betrokkenheid en trots van bewoners bij de inrichting en de architectonische kwaliteit van de stad. Onder de vlag van het nieuw opgerichte Architectuurplatform Gent wordt op de Dag van de Architectuur de eerste prijs uitgereikt. Dit event is de start van een langdurige samenwerking tussen verschillende Gentse partners om de reflectie omtrent architectuur meer zichtbaarheid te geven en zich als stad omtrent architectuurcultuur zelfbewuster te positioneren. Het wordt een feestelijke dag.