Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

Architectuur Prijs Gent

Oproep: indienen kan tot 8 mei
Woensdag
08.05
Gent

In samenwerking met:

Met de steun van:

De Architectuur Prijs Gent is dé prijs voor goed ontwerp op het Gents grondgebied. Elke drie jaar maken we de balans op. Zo bouwen we aan een architectuurklimaat dat de Gentse eigenheid viert, de ontwerpsector voedt en actief opdrachtgeverschap omarmt. We reiken in 2024 voor de tweede maal prijzen uit.

Olmo Peeters

Met deze prijs vragen we aandacht voor de kwaliteit van onze leefomgeving en het belang van zorgvuldig ontwerp. Op grond van de inzendingen bepalen een vak- en publieksjury hun winnaars. De prijzen worden feestelijk uitgereikt aan de winnende teams van ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers op 6 oktober 2024 op een unieke locatie in Gent.

Elk gerealiseerd project op Gents grondgebied dat niet ouder is dan drie jaar komt in aanmerking. In principe kan elk bouwwerk meedingen naar de prijs. Klein of groot, woningbouw of kantoor, school of bedrijfspand: alles mag. Ook bruggen, pleinen, parken of landschappelijke projecten mogen meedoen. Niet alleen nieuwbouw, ook renovaties, herbestemmingen, tijdelijke invullingen of ruimtelijke installaties zijn welkom.

Bouw mee aan de identiteit van Gent en dien je project in, ten laatste op 8 mei!

Alle info over de prijs en deelname op www.architectuur.gentArchitectuur Prijs Gent is een initiatief van de Stad Gent, de Gentse stadsbouwmeester en Archipel vzw in samenwerking met de partners van het Gents Architectuurplatform: Design Museum Gent, het STAM, de vakgroep architectuur en stedenbouw van de Universiteit Gent, de faculteit architectuur van de KU Leuven, Campus Sint Lucas Gent, KASK & Conservatorium School of Arts HOGENT & Howest.