Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Nieuw Nederland (deel 1)

Tilburg & Breda
Zondag
04.10 1998
Tilburg en Breda
Zuid Nederland
Nederland

Werken van Coenen, Benthem Crauwel, Neutelings en Wiel Arets in Tilburg en werk van Van Heeswijk en Hertzberger in Breda. Besluitend met een grondige rondleiding in het Chassé theater

Werk van Coenen, Benthem Crauwel, Neutelings en Arets in Tilburg; een schitterend gerestaureerde gotische Grote Kerk, en werk van Van Heeswijk en Hertzberger in Breda. Besluitend met een grondige rondleiding in het Chassé theater, een foyer-buffet en een concert van de Portugese Fado-zangeres Dulce Pontes. Een totaalpakket van architectuur, smakelijk verbonden met muziek.

De laatste jaren is er duidelijk sprake van een innoverende architectuurevolutie in Nederland.
In het zog van O.M.A. heeft een nieuwe generatie architecten internationaal erkenning gevonden. Zelfs vaste waarden als Hertzberger hebben zich vernieuwd.

De combinatie architectuur en muziek hebben we al eerder met succes uitgetest in Berlijn, Vicenza, Lyon enParijs. Het concert legt meteen de verbinding met de architectuurreis naar Portugal. Dulce Pontes is een fado-fenomeen dat via Portugal de wereld verovert met een krachtige, zuivere stem. Ze werd wereldwijd bekend na naar laatste CD ‘Caminhos’. Pontes is (volgens de kritiek) een brok temperament, energie, emotie en expressie; een stem die speelt, lacht en huilt.

Reisbegeleiding: Pieter-Jan Scherpereel

Programma

Tilburg
schouwburg/theater/kunstcluster - Jo Coenen
Kantoorgebouw Haans – Jo Coenen
Museum De Pont – Benthem Crauwel
woninggebouw – Neutelings Riedijck
woninggebouw – Wiel Arets
Breda
Gerestaureerde Grote Kerk
Kunstuitleencentrum – J. Van Hieswijk
Bibliotheek, muziekcentrum – Herman Hertzberger
Chassé theater – Herman Hertzberger