Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Kunlé Adeyemi (NG)

Liquid City 6 - MFS III, Minne Floating School
Zondag
16.09 2018
20:00
Concertgebouw - Concertzaal

In samenwerking met:

Met de steun van:

De Nigeriaanse architect is internationaal bekend om zijn sociaal-ecologische projecten op het Afrikaanse vasteland.
De Triënnale wordt afgesloten in de grote zaal van het Concertgebouw waar Kunlé Adeyemi over zijn werk spreekt.

Reze Bonn

Kunlé Adeyemi

De Nigeriaanse architect Kunlé Adeyemi (1976, Lagos) is internationaal bekend om zijn sociaal-ecologische projecten op het Afrikaanse vasteland. Met zijn architectuur tracht hij tegemoet te komen aan de uitdagingen waar het continent vandaag voor staat: een razendsnelle urbanisering, gecombineerd met een dreigend grondstoffentekort, waarbij het bruikbare oppervlak steeds meer inkrimpt door de stijgende zeespiegel. Met zijn architectuurpraktijk onder de benaming NLE werkt hij vanuit Amsterdam en Lagos, Nigeria.

Makoko Floating School

Adeyemi’s bekendste gebouw is ongetwijfeld de Makoko Floating School, een drijvende structuur, een schoolpaviljoen voor de lagune van de Nigeriaanse stad Lagos. Het project is onderdeel van African Water Cities, een onderzoeksproject van zijn architectuur-, ontwerp- en stedenbouwkundige praktijk NLÉ, opgericht in 2010, met een focus op de ontwikkeling van steden en de relatie tussen mens en water in de context van de klimaatsverandering en de snel verstedelijkende steden met kwetsbare gemeenschappen. Adeyemi ziet zijn werk als een maatschappelijke opdracht: stedenbouw en architectuur moeten in zijn ogen bijdragen aan het verbeteren van de samenleving.
Iwan Baan Makoko Floating School

MFSIII Minne Floating School

De MFSIII Minne Floating School is de ultieme versie van deze drijvende school. Ze dient als prototype van een constructie die voldoet aan onze fysieke en sociale behoeften in het licht van de alom groeiende uitdagingen waar de klimaatverandering ons voor stelt. Op het iconische Minnewater wordt deze school een plek van samenwerking, waar leerlingen uit verschillende Brugse scholen les kunnen volgen en werken kunnen tentoonstellen.
Matthias Desmet MFSIII-Bruges