Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

PechaKucha#5

Meesterschap bij vormgevers en meubelmakers
Donderdag
27.09 2018
20:20
VOLA - Tour & Taxis

In samenwerking met:

Met de steun van:

Binnen het kader van meesterschap en detail komen dit jaar interieurarchitecten en meubelmakers aan bod in een inspirerende wervelende presentatie volgens het concept van PechaKucha.

Bij Archipel wordt PechaKucha#5 een jubileumeditie. Voor dit feestelijke event trekken we naar Tour&Taxis Brussel in samenwerking met VOLA!
VOLA is reeds jarenlang een belangrijke structurele sponsor voor Archipel. PechaKucha#5 brengt’meesterschap’ van vormgevers en meubelmakers in beeld en de VOLA producten zijn daar een perfect voorbeeld. VOLA en Archipel nodigden tien jonge interieurarchitecten en meubelmakers uit om in de schitterende en spectaculaire ruimte van Tour&Taxis hun werk te presenteren.

PechaKucha

PechaKucha is een concept dat in 2003 in Japan zijn oorsprong vond en sindsdien wereldwijd is verspreid. Een uiteenzetting volgens het PechaKucha concept houdt in dat sprekers – elk in 20 slides, 20 seconden per slide – vertellen wat hen inspireert en wat hun visie is op het onderwerp. Op deze wijze wordt het publiek aan een vaardig tempo geprikkeld met inzichten en ideeën en dit in een visuele, to-the-point presentatie. Voor de editie van 2018 zijn een tiental jonge bureaus aangeschreven met de vraag om eventueel aan de hand van hun werk te reflecteren over meesterschap.

Alexandre Lowie Gent

Atelier Alexandre Lowie vertaalt ambacht naar functionele ontwerpen met de uitstraling van een pièce de résistance. Elk stuk is volledig met de hand gemaakt, en dat zie je. Die liefde voor traditionele technieken schemert door in elegant meubilair, waar ze dienen als een stempel van kwaliteit en savoir-faire. Details vormen dan ook de rode draad doorheen het werk van het Atelier.
Naast reeksen in gelimiteerde oplages, ontwerpt het Atelier ook unieke stukken op maat van wie durft kiezen voor subtiele grandeur — een compromisloos, gedurfd stuk dat later met trots aan de volgende generatie wordt doorgegeven. Luxe, zeker, maar dan in de vorm van een perfecte uitvoering en verfijnde esthetiek.

Bram Kerkhofs Leuven

Wij maken design voor ‘t leven. De keuze die we vandaag maken, is een keuze voor de toekomst. Daarom werken we het liefst met duurzame materialen. Niet alleen om groene duurzaamheid, maar ook en vooral om de keuze voor kwaliteit die een leven lang mee gaat.

DERI3 Antwerpen

‘DERI3’ is actually short for Ruben Deriemaeker – an appropriate moniker, since it contains the old-fashioned spelling for “maker.”
I dream, design and build furniture translating my own vision into tangible objects. Working with the materials nature provides us with is one of my greatest ambitions. Wood being my biggest love, because of its brutal honesty. It symbolizes the woods where we played as kids. And because I prize these woods, I believe in creating with as little waste as possible.

Fragmenture Gent

Fragmenture is based in Ghent, Belgium and founded in 2014 by architect Lies Van Kerckhove.
The studio specializes in interior and design. Projects are about re-approaching everyday products and spaces.
The interaction between imagination, concept and realization is central in Fragmenture’s work.

Pjmares Brussel

We design with the logic of the Scandinavians and the sexiness of the Italians.
Tom Mares en Peter-Jan Scherpereel vormen samen het ontwerpersduo PJMARES.
Ze maken een eigen collectie van strakke en tijdloze interieurs en ontwerpen. Zij stellen dat hun creaties mooier worden en dus tijdloos zijn dankzij natuurlijke materialen die mooi verouderen, zoals hout, staal, marmer en leder.

SILO – architectuuratelier Oostduinkerke

SILO-architectuuruuratelier is een jong ontwerpatelier bestaande uit Simon Anckaert en Lore Crabbé dat zich zowel richt op architectuur, interieur als object.
Ze staan voor creatief & effectief, gedreven & enthousiast, ana¬lytisch & intuïtief.
SILO-architectuuratelier brengt hedendaagse en creatieve ontwerpen met een twist.
Met oog voor detail en een weldoordachte materiaalkeuze worden innovatieve en op maat gemaakte projecten ontworpen, ongeacht hun schaal.

Stal Collectief Mechelen

Stal Collectief is a collaboration between four young furniture designers who studied in Mechelen: Len de Paepe, Bob Segers, Tim Vranken and Jonas Blondeel.
This collective, which occured through common interest and friendship, wants to create timeless and honest pieces of furniture and lighting objects.
New ideas are conceived, prototyped and sometimes even developed under one roof.

Tim Vranken Gent

WOB is de overkoepelende naam van de verschillende delen binnen het ontwerp- en timmerbedrijf dat in 2013 werd opgericht door Tim Vranken. Met een schrijnwerkersdiploma en een diploma meubelontwerp (VOMO, Mechelen) op zak, bundelde hij voornamelijk zijn eigen krachten.
Zo bestaat WOB uit WobWork, WorkPlaceWob en Wob’sDaysOut. Wobwork beslaat de collecties, ontsproten uit hart en ziel van Tim Vranken en is dus het ontwerpgedeelte van het bedrijf.

Voet en De Brabandere Antwerpen

Our designs start from stories and atmospheres.
They are architectural narratives.
Invitations and small gestures.
To use.
To open up an awareness to dialogue.
Or to disappear in ones own world.

Wrkshp Collectif Brussel

Wrkshp se caractérise par :
- l’inclusion, au sein d’équipes à géométrie variable, d’expertises choisies par projet et ceci, dès l’amont du processus de conception.
- une volonté d’expérimenter au niveau spatial et matériel (Maker Architects) remettant ainsi en question la linéarité conception-réalisation / thinker-maker.
- la conviction que les projets urbains comme le dessin de mobilier participent d’une même démarche, tournée vers la ville et l’usager.
- un attachement fort à l’espace et au travail sur les matériaux et le développement de stratégies en phase avec les enjeux de la commande, la limitation des ressources matérielles et les compétences disponibles.

Van 27 september tot 26 oktober 2018 wordt ook werk tentoongesteld van deze PechaKucha deelnemers in de showroom van Vola.
Open van maandag tot donderdag: 8u30 tot 12u30 – 13u30 tot 17u00
Op vrijdag: 8u30 tot 12u30 – 13u30 tot 15u00
Gesloten op zaterdag en zondag

Bovenstaande beelden zijn aangeleverd door de architectenbureaus. Het copyright ligt ofwel bij hen of bij een fotograaf van hun keuze.
Meer info over de Pecha Kucha avond kan je vinden op:
PechaKuchaGhent: Facebook | Twitter | Website
Archipel: Facebook