Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

Andy Malengier over eigen werk

De stille beleving van de buitenruimte

In oktober zoeken we de buitenlucht op. Landschapsarchitect Andy Malengier ontwerpt en ontwikkelt in harmonie met de natuurlijke entourage en de culturele context prachtige buitenplaatsen waar iets fundamenteel menselijks te beleven valt. Plaatsen met een optimale beleving waar ontmoeting en betrokkenheid centraal staan. Waar de weg ernaartoe even belangrijk is. Waar een evenwicht tussen openheid en geborgenheid de mens steeds een comfortabel gevoel geeft of waar het ritueel van het afscheid en de latere herdenking van een dierbare in een sereen kader doorgaan. Plaatsen waar de kunst om te leven, de kunst om te sterven en de kunst om los te laten de perfecte harmonie vinden. Onder de opeenvolging der seizoenen, met een samenspel van vormen en lijnen, van nabijheid en perspectief zijn de door Andy Malengier ontworpen plaatsen kleine oasen van rust en stilte. Plaatsen waar de moderne mens in zijn banale en profane dagdagelijkse wereld nood aan heeft. In oktober vernemen we hoe Andy Malengier een landschappelijk decorum laat beleven en hoe in een verhaal over stilte, schoonheid, bewustwording en een spiritualiteit de beleving van de mens centraal staat.

Parkbegraafplaats Wervik
© Andy Malengier

Landschapsarchitect Andy Malengier ontwerpt oasen van rust en stilte: plaatsen waar de moderne mens in zijn dagdagelijkse wereld nood aan heeft. We laten ons onderdompelen in een lezing over het oeuvre van Andy.

Daguitstap

Op zaterdag 6 oktober bezoeken we tuinen en begraafplaatsen in West-Vlaanderen. Met een bus rijden we langs Wervik, Oostnieuwkerke, Vleteren, Poperinge, …

Het gedetailleerde programma komt binnenkort online.

Lezing

Wanneer?

do 04 oktober 2018 20:00

Waar?

Theaterzaal Ledeberg
Ledebergplein 30
9050 Gent

Publicaties


Met de steun van: