Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Pecha Kucha #6

Presentatie van jonge architectenbureaus
Dinsdag
24.09 2019
20:20

In samenwerking met:

Met de steun van:

Een podium voor jong talent binnen het Festival van de Architectuur. Acht jonge bureaus tonen op een wervelende manier hun visie en ideeën aan een breed architectuur­minnend publiek. De locatie DOK sluit de week nadien zijn deuren. Een unieke laatste kans.

Bij Archipel wordt voor de zesde maal een PechaKucha georganiseerd. Acht jonge bureaus brengen op een wervelende manier hun werk en visie.
Voor de editie van 2019 zijn een aantal jonge bureaus aangeschreven met de vraag om eventueel aan de hand van hun werk te reflecteren over palimpsest:

1. Achtoptien architecten (Roeselare)
2. Bureau K (Brussel)
3. DMOA architecten (Heverlee)
4. durv ontwerpers (Gent)
5. Ha architecten (Dendermonde)
6. PULS architecten (Borgerhout)
7. Rooilijn architecten (Antwerpen)
8. Tim Peeters architecten (Gent)

PechaKucha is een concept dat in 2003 in Japan zijn oorsprong vond en sindsdien wereldwijd is verspreid. Een uiteenzetting volgens het PechaKucha concept houdt in dat sprekers – elk in 20 slides, 20 seconden per slide – vertellen wat hen inspireert en wat hun visie is op het onderwerp. Op deze wijze wordt het publiek aan een vaardig tempo geprikkeld met inzichten en ideeën en dit in een visuele, to-the-point presentatie.

Deze activiteit kadert in het Festival van de architectuur, een interdisciplinair evenement dat inzoomt op het belang van architectuur voor een goed ontworpen leefomgeving. Gent is de gaststad.
Er worden niet alleen ontwerpers, maar ook kunstenaars en gebruikers uitgenodigd om hun interpretatie en ervaring over architectuur te delen.
Met het festival biedt het Vlaams Architectuurinstituut, in samenwerking met de Vooruit en de stadsbouwmeester van Gent, een platform voor kruisbestuiving, waarop al deze actoren elkaar ontmoeten.
Het Festival van de architectuur focust op de kwaliteit van de ontworpen ruimte.