Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Dag van de Architectuur 2009

Busrit door Zuid West-Vlaanderen
Zondag
11.10 2009
08:30
België

In samenwerking met:

De acht bouwwerken van het dagprogramma variëren in typologie – van hotel over bedrijfsgebouw tot dorpshuis of cultureel centrum – en de busrit brengt ons naar plekken waarvoor we zelf niet zo gauw speciaal een omweg zouden maken.

De Vlaamse open architectuurvereniging Archipel zet haar expertise met betrekking tot meer dan 25 jaar architectuurreizen in om tijdens een daguitstap in het kader van de Dag van de Architectuur een waaier aan Zuid-Westvlaamse parels van hedendaagse architectuur te bezoeken. Niet alleen passeren Vlaamse en internationale architectuurcoryfeeën de revue, ook jonge bescheiden helden zullen persoonlijk uitleg verschaffen bij de projecten van hun hand. De acht bouwwerken van het dagprogramma variëren in typologie – van hotel over bedrijfsgebouw tot dorpshuis of cultureel centrum – en de busrit brengt ons naar plekken waarvoor we zelf niet zo gauw speciaal een omweg zouden maken.

Programma

d-hotel, Marke – Govaert & Vanhoutte
CC Spikkerelle, Avelgem – DierendonckBlancke, Onraet, Callebaut en Desmyter
Schrijnwerkerij Soubry, Moen – Coussée & Goris
masterplan de Gavers, Harelbeke – URA
stadhuis Menen – noA architecten
onthaalinfrastructuur Tyne Cot Cemetery, Passendale – Govaert & Vanhoutte
dorpshuis Jonkershove, Houthulst – Rapp+Rapp (D/NL)
Modular, Roeselare – Coussée & Goris