Archipel

Beleef architectuur!

Bezoek

Concertgebouw Brugge: een open huis

Openingsfeest architecturaal parcours

Het Concertgebouw Brugge wordt een open huis. In 2002 opende het Brugse Concertgebouw de deuren. De architecturale parel van Paul Robbrecht en Hilde Daem werd snel een bruisende ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, artiesten en de bedrijfswereld uit binnen- en buitenland. 15 jaar later, meer precies vanaf september 2017 zet het Concertgebouw zijn deuren nog meer open om ook overdag zijn geheimen prijs te geven.

Voor de openstelling van het gebouw en zijn vele verhalen werken NU-architectuuratelier en KAB Mathilde Geens een scenografie uit.

© Filip Dujardin

De inkomhal wordt een karaktervolle, actieve trekpleister en wordt het vertrekpunt van een rijk belevingsparcours doorheen het intrigerende gebouw. Deze scenografische wandeling verkent het gebouw en toont de professionele werking van een concertzaal en de imposante akoestiek, de bijzondere kamermuziekzaal, de indrukwekkende kunstcollectie die permanent met de architectuur is verbonden en interactieve klankkunstinstallaties en heeft als eindpunt het dakterras dat uitkijkt over de stad en haar omgeving. Alles samen een unieke en zintuiglijke ervaring voor jong en oud. Archipel werkt mee aan het openingsfeest op zondag 17 september!

Bezoek

Wanneer?

zo 17 september 2017 10:00

Waar?

Concertgebouw
't Zand
8000 Brugge

Publicaties


In samenwerking met:

Met de steun van: