Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Bezoek

Concertgebouw Brugge: een open huis

Archipelfilm: poëzie van de alledaagsheid.
Zondag
17.09 2017
10:00
Concertgebouw

In samenwerking met:

Met de steun van:

Het Concertgebouw Brugge wordt een open huis. In 2002 opende het Brugse Concertgebouw de deuren. De architecturale parel van Robbrecht & Daem architecten evolueerde snel tot een bruisende ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, artiesten en de bedrijfswereld uit binnen- en buitenland. 15 jaar later, meer precies vanaf september 2017, geeft het Concertgebouw nu ook overdag zijn geheimen prijs.

Archipel toont eigen filmische productie in het kader van: Concertgebouw open huis.

Architectuur beïnvloedt de manier waarop mensen leven. Ruimte heeft een impact op het welzijn van de mens en de sfeer waarin we ons bewegen. In een kortfilm met realisaties van toonaangevende projecten in Vlaanderen wil Archipel in een sequentie van beelden de verbeelding prikkelen met verrassende ruimten, warme materialen, doordacht spel van interieur en exterieur, poëtische structuren … Citaten doen ons nadenken over de kracht van architectuur, licht, schaduw, natuur, en over het zinvol werken aan onze alledaagse gebouwde omgeving.

Volgende projecten komen aan bod in de film:

 • Atelierwoning in Mariakerke – Raamwerk ism Van Gelder Tilleman Architecten
 • Kunstatelier in Deinze – Studio Lens Ass
 • Lofts Rodebroek in Ronse – Volt architecten ism Bert Michels
  (één loft ism murmuur architecten)
 • Project Emiel Claus in Deinze – Perneel Osten Architecten
 • Vakantiewoning Buikberglos in Horebeke – murmuur architecten
 • Woning Varkensstraat – Marie-José Van Hee
 • Woning Kartasan in Gentbrugge – Atelier Vens Vanbelle
 • Sport- en recreatiecentrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo – Coussée & Goris Architecten
 • Office Robbrecht en Daem architecten en Marie-José Van Hee architecten – Robbrecht en Daem architecten


Filip Dujardin

Het Concertgebouw Brugge:een open huis.

In 2002 opende het Brugse Concertgebouw de deuren. De architecturale parel van Robbrecht & Daem werd snel een bruisende ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, artiesten en de bedrijfswereld uit binnen- en buitenland. 15 jaar later, meer precies vanaf september 2017 zet het Concertgebouw zijn deuren nog meer open om ook overdag zijn geheimen prijs te geven.
Voor de openstelling van het gebouw en zijn vele verhalen werkten NU-architectuuratelier en KAB Mathilde Geens een scenografie uit.

De inkomhal wordt een karaktervolle, actieve trekpleister en wordt het vertrekpunt van een rijk belevingsparcours doorheen het intrigerende gebouw. Deze scenografische wandeling verkent het gebouw en toont de professionele werking van een concertzaal en de imposante akoestiek, de bijzondere kamermuziekzaal, de indrukwekkende kunstcollectie die permanent met de architectuur is verbonden en interactieve klankkunstinstallaties en heeft als eindpunt het dakterras dat uitkijkt over de stad en haar omgeving. Alles samen een unieke en zintuiglijke ervaring voor jong en oud.