Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Thema 2021
Togetherness

Architectuur en publieke ruimte hebben als intrinsiek doel mensen samen te brengen, te verbinden. Ruimte wordt cruciaal, met vooral aandacht voor de vermenging van en de transitie tussen private, publieke en collectieve ruimte, binnen het overkoepelende thema van togetherness.

Lezing
23.09
(Ver)beeldende stad
In gesprek met Klaske Havik (NL), Véronique Patteeuw (B) en Bas Princen (NL)
NIEUWE DATUM !

Vanuit drie verschillende invalshoeken gaan we in dialoog hoe de beeldvorming van een stad wordt gestuurd en hoe de verbeelding wordt opgewekt.

Event in samenwerking met Triënnale Brugge 2021

Bezoek
01.10 02.10
Gedeeld BXL partagée
How will we live together?
VOLZET !

Archipel gaat op pad, te voet of met de fiets, om architectuurparels in de Vlaamse steden te ontdekken. Samen op pad!

Varia
17.10
Wie wint de eerste Gentse architectuurprijs?
Uitreiking Architectuur Prijs Gent, lancering architectuurkaart Gent

De Stad Gent reikt op 17 oktober 2021 voor het eerst een architectuurprijs uit. De prijs bekroont recent gerealiseerde projecten op Gents grondgebied die getuigen van ontwerpkracht en innovatie en een duurzame verrijking voor de stad zijn.

Bezoek
17.10
Fietsen in architectuurstad Gent
20 laureaten voor de eerste Architectuurprijs Gent

Hoe kan je Gent nu beter ontdekken dan op de fiets? Speciaal voor de Dag van de Architectuur organiseert Archipel een fietsroute die je langs een selectie van de 20 genomineerde projecten leidt. Een fietstocht van 2 uur en 30 minuten.

Lezing
21.10
Laura Muyldermans
Een lezing zonder titel, hoofdstuk 19

Over de ingeving van het moment en het plaatselijke inzicht.
In het kader van de start van de Triënnale Brugge 2021, met als thema TraumA, spreekt architecte Laura Muyldermans over hoe togetherness in deze context kan gelezen worden.

Lezing
28.10
Kortrijk Creativity Week
Leeromgevingen als versterking van de stedelijke structuur

We onderzoeken hoe de onderwijsinfrastructuur kan ingezet worden als permanente hefboom in de buurtwerking en de stedelijke omgeving, vooral in tijden van COVID-19.

Lezing
NTB
LAMA landscape architects
Vormgeven aan de grote transitieopgaven vanuit een activisme en liefde voor het landschap en publiek domein.
UITGESTELD TOT NAJAAR!

Publieke ruimte is meer dan ooit belangrijke in tijden van COVID-19. Landschapsbureau LAMA uit Lier zoekt naar innovatieve concepten door verder te kijken dan het heden en het gangbare.

Lezing
18.11
DRDH Architects (GB)
Hybrid entities

Het precieze, zorgvuldige en degelijke werk van de Londense architecten Daniel Rosbottom en David Howarth is sinds 2000 onophoudelijk gegroeid. Hun werk wordt gekenmerkt door hun fijngevoelige reactievermogen op zowel fysieke als culturele context en door de kwaliteit van detaillering en constructie binnen strikte tijd- en budgetbeperkingen.

Deze lezing maakt deel uit van het 2020 Archipel programma “onuitgesproken”, maar is uitgesteld omwille van COVID-19.

Lezing
16.12
Gideon Boie
Sprak er iemand over onzichtbare zorg?

Wat hebben de pilootprojecten Zorg van de Vlaamse Bouwmeester teweeggebracht? Gideon Boie evalueert aan de hand van een aantal realisaties.