Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Carlos Arroyo

Carlos Arroyo Zapatero (°14 juni 1964) is een Spaans architect met bureau in Madrid.

In 1990, na afgestudeerd te zijn in taalkunde aan het Institute of Linguistics in Londen, ging hij terug naar Madrid, waar hij studeerde architectuur aan ETSAM en ontving Isover award voor beste PFC (Master Thesis Project) van de school in het jaar dat hij afstudeerde, 1997. Vanaf 2000-2008 Arroyo was hoogleraar Architectonisch Projects bij Universidad de Alcalá en sinds 2005 aan de Universidad Europea de Madrid, waar hij leidt momenteel een Master Thesis Unit. Hij is erelid van Europan Spanje National Committee en lid van Europan Europa Wetenschappelijk Comité sinds 2004.

Hij realiseert projecten van verschillende aard, met de nadruk op duurzaam bouwen en onderzoek naar nieuwe woonvormen. Copropiedad CLV te Granada bijvoorbeeld is (een combinatie van 2500 m2 gemeenschappelijke woningen, een agro-industrieel coöperatief en een gemengd systeem van duurzame energie. Deze heeft verscheidene prijzen ontvangen waaronder de internationale EMV-prijs voor duurzaamheid en residentïele innovatie in 2006). Andere voorbeelden zijn de ecowijk te Toledo, met 60.000 m2 woningbouw (woningen-op-maat) en aanvullende voorzieningen na het winnen van de internationale wedstrijd Europan, het Project H↔H (een onderzoek naar de werkelijke vraag voor nieuwe woonvormen in Spanje, in samenwerking met Eleonora Guidotti en de sociologe Virginia Godoy), en andere woningbouwprojecten voor speciale doelgroepen: jongeren, senioren (met gedeelde voorzieningen) en grote families.