Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

nord

NORD is een Belgisch architecten- en scenografiebureau in Brussel opgericht door Valentin Bollaert en Pauline Fockedey.

Valentin Bollaert is een architect, afgestudeerd aan het Institut Supérieur d’Architecture Saint Luc Tournai. Hij werkte samen met het architectenbureau V+ aan verschillende openbare projecten. Hij treedt regelmatig op als gastjury in de verschillende faculteiten (ULB Ter Kameren / Horta, LOCI Doornik, LOCI Louvain-la-Neuve). Valentin leidt momenteel een workshop met Hugo Corbett in de BA1-projectworkshop aan de Faculteit Architectuur van La Cambre – Horta van de Université libre de Bruxelles.

Pauline Fockedey (°Mouscron, 17 augustus 1988) is architect, afgestudeerd aan de Faculteit Architectuur La Cambre-Horta aan de ULB. Naast haar professionele praktijk is ze betrokken bij verschillende activiteiten die de kritische, theoretische en culturele contouren van de architectuurproductie in België onderzoeken. Ze is de oprichtster van het orthodoxe collectief, dat met name de redactionele leiding van de publicatie Inventaires # 1 verzorgde en ook deel uitmaakt van de artistieke commissie van het Belgische architectuurtijdschrift A +. Pauline doceert momenteel aan de Faculteit Architectuur, Architectonische Ingenieurswetenschappen en Stedenbouw (LOCI) van UCLouvain, terwijl ze een doctoraal onderzoeksproject leidt, waarvan een casestudy werd gepubliceerd in Oase #102.