Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lina Bo Bardi

Lina Bo Bardi, geboren als Achillina Bo (°Roma, 5 december 1914 – †São Paulo, 20 maart 1992) was een Braziliaanse architect en ontwerper.

Lina Bo Bardi begon haar carrière op het kantoor van Giò Ponti, de redacteur van het tijdschrift Domus in Milaan. Dat tijdschrift was gespecialiseerd in architectuur en design. Hierna opende ze haar eigen kantoor, maar dat werd verwoest door een bombardement in 1943. In die periode was Bardi actief lid van de Italiaanse Communistische Partij.

In 1946 trouwde ze met Pietro Maria Bardi. Samen vertrokken ze naar Brazilië, waar Bardi verschillende gebouwen ontwierp, waaronder het Museu de Arte de São Paulo, een sportcentrum, kerken en vele andere gebouwen. Bardi was ook als vormgever actief. Voor de Fabrica da Pompeia, ontwierp zij de belangrijkste onderdelen van het interieur.